Challenge 9 Mosgroen, lentegroen of grasgroen?

Wat zijn er ontzettend veel kleuren groen!!!

En zo ook opvattingen over groen.  Volgens de Dikke van Dalen betekent groen:

  • 1groen (bijvoeglijk naamwoord)1met een kleur tussen geel en blauw: het groene licht geven toestemming geven; zich groen en geel ergeren zich vreselijk ergeren2milieuvriendelijk: de groene partij, de groenen politieke organisatie van milieubeschermers; groene stroom op milieuvriendelijke wijze opgewekt3onervaren: zo groen als gras totaal onervaren
  • 2groen (het; o; meervoud: groenen)1groene kleur
  • Groen (het; o)1politieke partij in België

De symbolische betekenis zegt:
Groen geeft balans in de energie, het gevoel van tevredenheid, optimisme, vol vertrouwen, vrede en harmonie in het leven. Groen staat in verband met genezing en hoop en geeft stabiliteit, richting, meer vriendelijkheid en geloof. Maar indien er teveel groen is dan neemt de energie snel af en leidt het tot veeleisend, kritisch, jaloers en depressief zijn. Bij te weinig groen wordt er aanleiding gegeven tot apathische gevoelens en angst voor afwijzing.

En dan schrijven wij blogs om jouw uit te dagen om ‘groener’ door het leven te gaan?
Daarvan weten we allemaal wat we ermee bedoelen, toch?

Of niet en bedoelen we er misschien allemaal iets anders mee?

Voor mij betekent groener om na te denken en na te streven om bewust en met respect omgaan met… tja met alles?! Woorden die hierbij in mij opkomen zijn puur, gezond, natuur en liefde.

Het liefst ben ik een uitblinker in bewust en met respect leven maar ik merk hierin ook dat het mag groeien. Ik blijf mijzelf ontwikkelen om groener te worden doordat ik me steeds meer bewust wordt van dingen. Het moet namelijk ook passen in mijn tijd, bij mijn financiën en bij mijn naasten. Zo maak ik weleens compromissen:

  • Zo hadden wij voor ons nieuwe huis graag een warmtepomp aangeschaft als deze een stukje goedkoper was geweest. Dat doel hebben wij vooruit geschoven naar het moment dat onze ketel het begeeft/aan vervanging toe is.
  • Eet ik ook nog steeds weleens taartjes, koekjes en chocolaatjes. Oeps, volgende keer echt niet meer!!
  • Vegetarisch of vegan eten zou ik ook graag willen maar daar heb ik nog niet de discipline voor en mijn gezin nog niet in mee…

En wanneer ben je een uitblinker in groen leven? Volgens mij is dat voor iedereen verschillend en dat maakt het ook juist zo mooi! Allemaal groen op onze eigen manier!

Dus jouw doordenk en concretiseer challenge voor deze keer, wat is groen voor jou? Wanneer voel jij je groener en waar wordt je door uitgedaagd om groener door het leven te gaan?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Eén gedachte over “Challenge 9 Mosgroen, lentegroen of grasgroen?”

  1. Hmmm doe mij maar mosgroen dan 🙂 Groen is voor mij vooral respect voor alles wat leeft. Ik wil graag groeien in groen zijn door minder afval te produceren, minder te kopen, meer zelf te maken, en meer te kijken naar de herkomst van mijn aankopen. Zo had ik laatst een supercool shirt voor mijn kleuter besteld bij wehkamp van Mango, met de groene opdruk ‘there is no planet B’. Vervolgens (mosterd na de maaltijd) ging ik mij verdiepen in de duurzaamheid van deze kledinggigant en nadenken over de plastic pailletten die er zorgvuldig door ik hoop maar iemand met een normaal salaris opgenaaid zijn. Hmmmmm… Ook wil ik meer genieten van de natuur en wat deze te bieden heeft. Vaker naar buiten, lekker herfstlucht snuiven en brandnetels plukken voor een soepie, terwijl mijn kids in een modderpoel roeren. Daarnaast vind ik groen ook duurzaam denken en dus ook goed voor mijzelf en de wereld om mij heen zorgen. Daar heb ik ook nog wel wat in te leren. Ook staat op mijn verlanglijstje meer mensen positief kennis te laten maken met de plantaardige keuken. Ohja daad bij het woord zegt Annelies in haar introductiepraatje, dus de eerste 5 personen die dit stukje lezen zijn welkom voor een vegan hightea!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *