Challenge 5: Whaaaa stress!!

Challenge 5: Whaaaa stress!!

Afgelopen twee zaterdagen heb ik examens gehad, dus de weken eromheen veel te veel geleerd en geprobeerd mijn ‘gewone’ leven maar door te doen. Ik was continue aan het pieken om maar te proberen meer informatie in mijn hoofd te krijgen. Mijn stressniveau was veel te hoog maar deze tijdelijke periode kon ik toch wel volhouden, of niet??

Wat heeft het mij opgeleverd:
          Een week te laat met deze blog, neeee!!
          Mijn rug gekneusd
          Sociaal, uiteindelijk toch, even van de wereld af geweest
          En gelukkig: twee prima examens gemaakt 

 

Wat is stress dan, is het goed of slecht en wat doet het met je?
Stress is een natuurlijk proces, in de prehistorie moesten we natuurlijk wel weg kunnen rennen voor een dinosaurus, zonder gestopt te worden door onze spijsvertering of immuunsysteem waar energie naartoe zou moeten. Die stress zorgt ervoor dat je kunt rennen en alert blijft. Het kan je dus helpen. Bijvoorbeeld bij mijn examens heeft het mij geholpen om alert te blijven, alle vragen goed te lezen en te antwoorden.

Maar dit gaat wel om acute stress, wat dan bij teveel stress?
Als je blijft rennen voor die dinosaurus gaat er nooit aandacht naar je spijsvertering en immuunsysteem. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn en put je uiteindelijk helemaal uit.

En het belangrijkste: Wat doe je eraan!!
Ont stressen natuurlijk! Ieder heeft zijn eigen manier zoals:
          Hardlopen
          Een boek lezen
          Mediteren
          Bellen met een vriendin
Of net als mij even creatief bezig zijn, in de keuken, met een potje verf of achter de naaimachine. Dus als je bij mij de hele keuken vol ziet staan met taartjes (zoals komende week) dan weet je genoeg 🙂 

Jouw challenge voor komende week:
Vind jouw manier om te ont stressen! Laat je het weten?

BewarenBewaren

2 Reactie's
 • margoofie
  Geplaatst op 20:18h, 23 juni Beantwoorden

  Zo ik heb aardig wat geëxperimenteerd voor deze challenge! Ik ben tot de volgende top 5 ‘ontspanning’ gekomen:

  1 De haren van mijn dochter vlechten terwijl we samen naar Paul mc Cartney’s ‘we all stand together’ kijken op Youtube (voor een dubbele invlecht moet de kleine zeemeermin met ‘dat is mijn wens’ erachteraan, guilty pleasure)

  2 Rondsnuffelen in een vintage kledingwinkeltje

  3 Thee leuten met vriendin(nen)

  4 Ongestoord wat lekkers brouwen in de keuken ( en dan dat mijn duifje de troep opruimt daarna)

  5 Spelen met mijn nieuwe app ‘comic life’ waarmee je heel makkelijk fotostrips maakt. Ik wil voor mijn dochters van elk levensjaar een stripje maken ter vervanging van het fotoboek. Hoewel echte foto’s plakken ook wel echt een zenn klusje is loop ik teveel achter dus krijgen de meisjes allebei een ‘echt’ fotoboek van zichzelf tot hun tweede levensjaar en daarna mogen ze het doen met mijn comiclife stripjes.

 • Annelies Karman
  Geplaatst op 21:00h, 23 juni Beantwoorden

  Stress, ja… Ik kan niet met en ik kan niet zonder. Afgelopen weekend hadden we een lege agenda, voor het eerste in maanden. Mijn vriend en ik werden daar allebei een beetje gestrest van. We moeten toch immers iets nuttigs doen! Uiteindelijk hebben we koffie gedronken bij de buren, zijn we naar het zomerfeest van het kinderdagverblijf gegaan en bij mijn schoonouders langs en bij hen gegeten.

  Ik sluit me bij Margo aan: iets gezelligs doen met vriendinnen (dan wel buren, schoonouders, etc.) is voor mij ontspannend. Winkelen ook, het liefst zonder mijn dochter, want dan ben ik meer met haar bezig dan met de kledingrekken. Shoppen voor haar, dat is dan wel weer leuk.

  Als ik flink gestrest ben, zoals jij hierboven beschrijft Solena, dan zou ik er eigenlijk even uit moeten. Een dagje naar mijn broer in Den Haag bijvoorbeeld. Dat doet wonderen. We lopen van het ene naar het andere terras en kletsen zoals vroeger. Helaas kunnen we niet zo vaak allebei, maar we spreken toch nog wel eens in de paar maanden zo af.

Geef een reactie