Challenge 7: Er zit een knop op je tv

Challenge 7: Er zit een knop op je tv

Waarschijnlijk ben je liedje al aan het zingen nu. Die hit van Doe Maar, omdat je de kop boven dit stukje hebt gelezen. Wen er maar aan. De challenge is namelijk om de woorden van Doe Maar uit het liedje Doris Day heel serieus te nemen deze week.

Er zit een knop op je tv
Die helpt je zo uit de puree
Druk hem in en ga maar mee
De bloemen buiten zetten

In 1982 kwam het nummer uit. Toen had je Nederland 1 en Nederland 2. Heel overzichtelijk. Het Jeugdjournaal bestond net. De meeste mensen hadden nog geen kleurentelevisie.

Hoe anders is dat in 2017. Wij kijken on demand. Naar films en series op Netflix, HBO en Videoland. Nederland 1 heet tegenwoordig NPO 1 en heeft concurrentie van honderden andere zenders.

Ik kijk weinig tv via zo’n kanaal, maar wel veel nieuws en Netflix. Ik verslind BBC-series en vind ondertussen dat ik nergens aan toe kom. Vandaar dat ik even een weekje geen – of minder – tv kijk. Om het eens te proberen.

Kijken jullie veel tv? En zo ja, gaat dat ten koste van andere dingen? Als je het leuk vindt, kun je de knop op je tv indrukken. En als hij uit is, zet je de bloemen buiten.

 

BewarenBewaren

1 Reactie
  • Margoofie
    Geplaatst op 20:23h, 09 augustus Beantwoorden

    Geluk bij een ongeluk: Manlief heeft een nieuw kastje geïnstalleerd, dus ik weet simpelweg niet meer hoe de tv aan moet ( Er liggen inmiddels 5 verschillende afstandsbedieningen in de la, voorheen was het afstandsbediening 1, 2 knopjes, afstandsbediening 2, 2 knopjes, afstandsbediening 3, 1 knopje, maar dat trucje gaat niet meer op.) Ik kijk al nauwelijks tv, echter sinds de computer in de woonkamer staat is dat wel een verleidelijk schermpje. En gevaarlijk ook gezien je daar ook uren op kan webshoppen zonder iets echt nodig te hebben. Heb wel mijn hele voortuin opgefleurd in de tijd dat we eigenlijk een filmpje zouden kijken.

Geef een reactie