Een creatieve start

Waarom hamert iedereen met verstand van voeding toch zo op die variatie in je voedingspatroon? Vroeg ik me af. Ik maakte een korte verdiepingsslag en vond 3 belangrijke redenen. Ik ben er fan van, variatie.

  1. Elk voedingsmiddel heeft zijn eigen, unieke combinatie van mineralen, vitaminen en spoorelementen. Als je elke maaltijd wat anders kiest krijg je alles wat je nodig hebt makkelijker binnen.
  2. Om goed gevoed te zijn is goede voeding nodig, maar ook een goede vertering daarvan. Je darmflora helpen je met het opnemen van voedingsstoffen. Hoe gevarieerder deze is, hoe beter je metabolisme. Er zijn heel veel verschillende darmbacterieen die  allen hun eigen voedingsvoorkeuren hebben. Gevarieerd eten houdt je darmflora in in conditie en in balans.
  3. Veel voedingsmiddelen die op zich gezond zijn bevatten stoffen die in grote hoeveelheden slecht voor je zijn. Zoals arcenicum in rijst, isoflavonen in sojaproducten… och tegenwoordig kun je al gaan fluoriseren van een glas GenXwater uit de kraan. Overigens is de bron van deze voorbeelden mijn blote hoofd en mogen ze met een korrel zout genomen worden, wel een korrel want teveel zout veroorzaakt botontkalking. Ik dwaal af: hoe meer variatie, hoe kleiner de kans dat je van iets dat minder goed is voor je lijf, teveel binnen krijgt.

Routine is ook fijn,  vooral als je net je nest uit komt. Maar bovenstaande 3 argumenten wegen zwaarder dan fijn. Bovendien: verandering van spijs doet eten. Dus is jullie challenge dit keer: eet 3 dagen achter elkaar een compleet verschillend ontbijt en post een foto hiervan op de facebookpagina of in de whatsappgroep. Mocht er een succesje tussenzitten: we hebben ook een receptenpagina! Ter inspiratie vast wat linkjes van mijn favoriete bloggers:

Voor als je al in de lentesferen bent: ontbijtjes van de groene meisjes

Enthousiast en zin om een kwartiertje eerder op te staan?: ontbijtjes van the green happiness

Een hip ontbijt helpt je vast de dag door. Hier staan er 18 op een rijtje. 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geen reactie's

Geef een reactie