Maak worst zonder vlees

worst (de; v(m); meervoud: worsten) 1darm of op darm lijkend vlies, gevuld met gehakt vlees enz.: 

Nou meneer Van Dale, dat kan ook anders.

Camping de Lievelinge vroeg me of ik nog een leuke workshop ‘groen doen’ kon verzinnen in het thema Spanje. Uiteraard! Dan gaan we groene Chorizo maken. No stress, we vergroenen de inhoud alleen figuurlijk. Door het dier uit de worst te vervangen voor iets plantaardigs. De variant van de heren van The Happy Pear is heerlijk pittig, smeuig en supermakkelijk te maken.

Hieronder het recept uitgeschreven. Met daarbij een foto van mijn variant. Dan begrijp je meteen dat je, wanneer je gasten hebt het ding beter in plakjes kan snijden voor je hem serveert, haha. De meeste ingrediënten van deze chorizo zijn wel in de supermarkt te vinden. De liquid smoke en sojabrokjes heb ik gekocht bij Veggie4u en de sojaproteïne bij Holland& Barret.

Vegan Chorizo

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd20 min
Gang: Borrelhapje, Hoofdgerecht, lunch
Keuken: spaans
Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 6 eetlepel Sojabrokken fijngemalen, 10 minuten weken in water en dan 90 gram gebruiken.
 • 20 gram geroosterde paprika fijngesneden (dit is ongeveer 1/3 paprika)
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1/2 theelepel zout
 • 1 theelepel hete paprikapoeder
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 theelepel komijnpoeder
 • 1 snufje zwarte peper
 • 1 theelepel oregano, gedroogd
 • 2 eetlepels liquid smoke
 • 2 eetlepels tomatenpuree
 • 15 gram maizena
 • 10 gram sojaproteine

Instructies

 • Alle ingredienten Prakken met een vork en goed mengen. Leg het mengsel vervollgens in worst-vorm op een stukje aluminiumfolie en rol op tot een worst. Bak de worst 20 minuten in de oven op 180 graden. Laat hem vervolgens minimaal 30 min afkoelen. Eet smakelijk!

Jullie challenge voor deze week: maak ook een worst zonder vlees! Welke worst ga jij veganisen?

Geen reactie's

Geef een reactie